Flisen ankommer
Det nye anlæg på Amagerværket bruger omkring 1,2 mio. ton bæredygtig træflis om året. Flisen transporteres til værket i skibe - det bliver til 200-300 skibe om året. To store kraner står klar til at losse flisen døgnet rundt.
Lager til ni dage
Værket har to store lukkede lagre til træflisen, som lægges ind i toppen og trækkes ud i bunden. Der er også et udendørs lager til energitræ i stammer. Lagrene kan tilsammen dække ni dages forbrug på værket, når anlægget kører på fuld kraft.
Moderne kedel
Den store kedel kan omsætte omkring 200 ton bæredygtig træflis i timen til bæredygtig el og fjernvarme til København. Teknologien hedder CFB - Circulating Fluidised Bed - som betyder, at forbrændingen foregår effektivt i cirkulerende varmt sand.
Rensning af røgen
Røggasrensning sker i flere trin. Vigtigst er posefilteret, som udskiller støv i røgen. Ved tilførsel af kalk kan svovl og andre sure komponenter i røgen også udskilles.
Effektiv udnyttelse af energien
Energien i flisen udbyttes til det yderste i røggaskondensatoren. Røgens høje indhold af vanddamp - der kommer fra flisen, der er fugtig - kondenseres. Det bliver til hele 100 MJ/s ekstra varme til forbrugerne.
Bæredygtig fjernvarme
Ved fuld last kan blokken levere over 400 MJ/s fjernvarme til forbrugerne. Blokken kan endda levere helt op til 550 MJ/s fjernvarme, hvis el-produktionen fravælges.
Amagerværket
Amagerværket har en afgørende rolle i Københavns ambition om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad.
Værket har en afgørende rolle i Københavns ambition om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad.