I HOFOR anser vi drikkevand som en fødevare og overholder derfor kravene til fødevaresikkerhed gennem vores ISO 22000:2018 certificering. I det daglige arbejde er det implementeret gennem systematisk arbejde med Dokumenteret Drikkevands Sikkerhed (DDS). Alle vores medarbejdere, der arbejder indenfor vandforsyning, gennemgår et hygiejnekursus, som skal fornyes hvert 3. år. Derfor opfordrer vi også installatører, der arbejder med vand, til at tage et hygiejnekursus gennem brancheorganisationen for vandforsyninger i Danmark, DANVA.
HOFOR er certificeret inden for både miljø, arbejdsmiljø, drikkevandssikkerhed (DDS) og spildevandssikkerhed (DSS). Standarderne er en beskrivelse af den bedste praksis.
For at blive certificeret skal vi leve op til standardernes krav på de certificerede områder. Hvert år får vi besøg af et eksternt certificeringsbureau, der holder øje med, at vi overholder kravene.
Hygiejnen hos installatørerne er vigtig
Som installatør, der arbejder med drikkevand, opfordrer vi dig til at have stor fokus på hygiejnen, når du arbejder på drikkevandsinstallationer.
Hygiejnen er vigtig for os, fordi vi ser drikkevand som en fødevare – med alt, hvad det indebærer af kvalitetsmål, hygiejne og risikostyring.
Meld dig til hygiejnekursus
Vi anbefaler, at alle installatører, der arbejder med drikkevandet, tager DANVAs hygiejnekursus ’Praktisk hygiejne kursus for eksterne entreprenører’.
Tilmelding til DANVA hygiejnekursus
Vandet er certificeret som fødevare
I HOFOR har vi et ledelsessystem, der omfatter Dokumenteret Drikkevands Sikkerhed (DDS). HOFOR er på drikkevandsområdet certificeret i henhold til ISO 22000, som er Fødevaresikkerhed.
Vi opfordrer derfor installatører til at arbejde ud fra DDS-princippet.
I arbejdet med DDS fokuserer vi på de væsentligste risici inden for vandforsyningens fire hovedområder:
- Indvinding
- Vandbehandling
- Distribution
- Forbrugernes installationer
Hvert led i vandforsyningssystemet bliver vurderet i forhold til, hvad der kan gå galt, hvor kritisk det vil være for forbrugerne, og hvordan problemerne kan forebygges.
HOFORs certificeringer
Du kan læse mere om HOFORs certificeringer og se selve certifikaterne andet sted på hofor.dk
Gå til siden om HOFORs certificeringer
Godkendelse af materialer i vandbanen
I HOFOR arbejder vi hver dag for at sikre, at det vand, vi leverer til vores kunder, er af den bedste kvalitet. Et af de tiltag vi har igangsat er, at de materialer vi bruger i kontakt med drikkevandet ikke påvirker drikkevandskvaliteten og dermed ikke udgør en sundhedsrisiko for vores kunder.
Læs mere om, hvordan HOFOR stiller krav til materialer i kontakt med drikkevandet
Læs notat om godkendelsesordninger for organiske materialer i kontakt med drikkevand
Installatører skal i øvrigt løbende være opmærksomme på HOFORs kravspecifikationer, som findes her:
Skal du montere tilbagestrømssikring
Det er autoriserede VVS-installatører, der skal montere tilbagestrømningssikringer.
Oplysning om kontrollerbar kontraventil
Vi opfordrer alle installatører til at oplyse, hvor der monteres en kontrollerbar kontraventil eller ventiltype BA for arbejder, der foregår i Københavns Kommune.
Mandag til fredag kl. 08:30-14:30.